Tekstschrijven

Vroeger had ik helemaal niks met schrijven. Een opstel was een verplicht nummer, een boodschappenbriefje zonder nuttige boodschap. Dat veranderde toen ik mijn scriptie schreef. Ik wist welk verhaal ik wilde vertellen, over podcasting, dat in mijn ogen nooit de traditionele radio zou gaan verdringen. Gelukkig staat die bewering uit 2006 nog steeds.

Sindsdien is schrijven leuk om te doen. Tot vorig jaar was ik vooral hobbymatig bezig met schrijven. Zo heb ik meegedaan aan verhalenwedstrijden en er ook eentje gewonnen. Dit was een kort verhaal met als thema Koningsdag. En ik heb het plan opgevat om een roman te schrijven. Dat plan bestaat al vrij lang, maar ik hoop dat het net als goede wijn is.

Sinds vorig jaar is het ´broodschrijven´ erbij gekomen. Ik schrijf allerlei soorten teksten, die variatie maakt het juist zo leuk. Op een dag kan ik een column over de opwarming van de aarde, een koopgids over de beste oordopjes voor tijdens het sporten en een e-learning over gevaarlijke stoffen schrijven. Dankzij mijn verleden in de journalistiek kan ik over veel verschillende onderwerpen schrijven.

En mijn eigen roman dus, waar de kurk nog altijd van de fles moet.

Martijn werkt op laptop 1026x1026

Voorbeelden

Voor voetbalweddenschappen.com maak ik voor iedere speelronde in de eredivisie voorbeschouwingen op de wedstrijden. Ook schrijf ik nieuwsartikelen.
Voor Anti Discriminatie Bureau Zeeland heb ik verhalen geschreven over Zeeuwen die met uitsluiting te maken hebben gehad. Het ging onder andere om discriminatie als gevolg van geaardheid, een handicap en afkomst.
Voor DB Online Marketing heb ik een kleine duizend artikelen geschreven. Dit waren zowel nieuwsberichten als achtergrondverhalen.
Yvonne was op zoek naar een copywriter die professionele teksten kon schrijven voor haar website. De praktijk is in alternatieve geneeskunde, dus het was erg belangrijk dat de teksten met enige gevoeligheid geschreven werden.