Onvertelde Verhalen (ADB Zeeland)

De opdracht:

Onvertelde Verhalen (ADB Zeeland)

De opdracht:

Beschrijving

Een van de mooiste opdrachten die ik heb mogen doen is ‘Onvertelde Verhalen’. Anti Discriminatie Bureau Zeeland organiseerde op 21 maart 2023 een avond in Theater de Mythe in Goes. Er was niet toevallig voor deze dag gekozen, 21 maart is namelijk de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De avond was heel divers, er was een prachtig optreden van een dove danser, een komische sketch van twee mannen met een verstandelijke beperking en er werden verhalen voorgedragen van mensen die met uitsluiting te maken hebben gehad.

De verhalen heb ik geschreven. Hiervoor heb ik de betrokkenen geïnterviewd. De verhalen waren best aangrijpend. Zo kreeg een vrouw die stottert na een sollicitatiegesprek te horen dat het niks ging worden, omdat ze ‘dat gestotter er niet bij kunnen hebben’. Een man die zijn hand en een stukje van zijn onderarm mist vertelde me dat het maar normaal wordt gevonden als mensen met een handicap worden gediscrimineerd. En een vrouw van 40 wilde als meisje dolgraag het theater in. Dat mocht niet van haar ouders, omdat ze haar te dik vonden.

Ik weet dat er achter iemands deur van alles kan spelen, alleen is het iedere keer weer confronterend als je dan hoort wat er achter die deur speelt.

Contact formulier

Wat had je in gedachten? Laat mij weten hoe ik jou kan helpen.
Contact Formulier