Commentaar ZLM Tour

De opdracht:

Beschrijving

Een jaar of 15 was ik toen ik wielrennen ineens écht begon te volgen. Vroeger keek ik ook wel, maar de wielermicrobe had me ineens te pakken. Geen wedstrijd werd overgeslagen en al snel had ik, zoals iedere wielervolger, een mening over commentatoren. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de heren Smeets en Nelissen zeer prettig vond om naar te luisteren, zeker toen ze geflankeerd werden door Breukink. Zo rond de eeuwwisseling ben ik naar de Belg overgeschakeld, om nooit meer weg te gaan, ondanks dat de commentatoren zich ongetwijfeld afvragen wat Evenepoel en Van Aert als tekstschrijvers hadden gekund.

Hoewel ik journalistiek ben gaan studeren omdat ik de Tour de France van achterop de motor wilde verslaan, heb ik nooit de behoefte gehad om commentator te worden. Dat kwam pas nadat ik zzp´er was geworden. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Omroep Zeeland me vroeg om twee dagen commentaar te geven bij de ZLM Tour.

Samen met collega Piet Eversdijk gaf ik commentaar bij de proloog en de eerste etappe, de rit die de geschiedenisboeken in is gegaan als de eerste profoverwinning van Tour de Tietema.

Beeldmateriaal

Martijn op de radio - background removed

Contact formulier

Wat had je in gedachten? Laat mij weten hoe ik jou kan helpen.
Contact Formulier