Journalistiek werk

De opdracht:

Beschrijving

Voordat ik de stap naar het ondernemerschap zette, heb ik in de journalistiek gewerkt. Mijn werkgevers waren Omroep Zeeland, Omroep West en (heel even) Omroep Brabant. Ik zal heel eerlijk zeggen dat niet ieder gedeelte van de journalistiek me even goed is bevallen. Dat ligt overigens niet zozeer aan de journalistiek, maar aan mij. Het lospeuteren van nieuws is niet aan mij besteed. Waarom zou ik nog anderhalf uur doorvragen als de geïnterviewde het niet wil zeggen? Om het verhaal los te krijgen ja, maar dat was blijkbaar niet voldoende om me over de streep te trekken.

Gelukkig is er ook een hoop wel prima bevallen. Het leukste vond en vind ik het om portretten van mensen te maken en columns te schrijven. Tijdens mijn afscheid bij Omroep Zeeland noemde een collega me ‘de beste columnist van Omroep Zeeland’.  Nu heeft Omroep Zeeland nauwelijks columnisten, maar toch.

Tijdens mijn 17 jaar in de media heb ik veel gemaakt. De highlights heb ik voor je geselecteerd. Dit zijn:

  • Mijn radiodocumentaire over de bellers van Zegt u ’t Maar. Zegt u ’t Maar is een programmaonderdeel waarbij bellers hun zegje kunnen doen. Voor de documentaire heb ik vier vaste bellers geportretteerd.
  • Vroeger rookte ik nog, dat was een mooie tijd. Toen ik net gestopt was, heb ik hier een column over geschreven. Ik ben voor van alles uitgemaakt, van watje dat roken verheerlijkt tot dappere krijger, en alles ertussenin. En ik ben nog steeds gestopt met roken.
  • De documentaire die ik samen met Jim van der Deijl heb gemaakt over WKE – Rijnsburgse Boys. Dit was een voetbalwedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap. Rijnsburgse Boys stond vlak voor tijd ruim voor, maar het ging alsnog mis. We hebben de dramatische slotminuten herbeleefd met spelers, supporters en de scheidsrechter, die volgens Rijnsburg te lang liet doorspelen.
  • Een artikel over Koningsdag in Zeeland. We wilden een leuk artikel schrijven over het programma op Koningsdag. Ik heb een programma gemaakt waarbij de lezer heel Zeeland door kon, om volop van Koningsdag te genieten.

Beeldmateriaal

Contact formulier

Wat had je in gedachten? Laat mij weten hoe ik jou kan helpen.
Contact Formulier